Jdi na obsah Jdi na menu
 


historie oddílu

 

 

HistorieObrazek

 

Oddíl byl založen v roce 1976 jako plavecký oddíl při TJ Jičín pod vedením trenérů: Miroslav Valkoun, Milan Rabajda a Josef Píša. Takto fungoval až do roku 1989/90, kdy byl uzavřen bazén a s ním byla ukončena i činnost plaveckého oddílu.

Dne 22.11.1997 byl otevřen dětský bazén a i přes obtížné podmínky pro závodní plavání byl Josef Adámkem založen nový subjekt SPK Delfín Jičín. V roce 1999 se předsedou oddílu stal J. Maštalíř.

Na konci roku 1999 došlo k otevření 25 m bazénu v Aqua centru a tím ke zlepšení kvality tréninků. Hlavním trenérem se v té době stal Michal Řeháček, který společně s ostatními trenéry dokázal zvýšit úroveň plaveckých tréninků a výkonnost plavců, kteří byli rozděleni do čtyř plaveckých družstev dle výkonnosti.

V listopadu roku 2000 se do vedení oddílu zapojili Jan Prostředník a Ladislav Matoušek, kteří vytvořili nové tréninkové plány, podle kterých se od ledna roku 2001 začalo trénovat.

Od tohoto data se jičínští plavci pravidelně účastní závodů na úrovni oblastních a mezioblastních přeborů. Řada plavců se též nominuje do seriálu republikové mistrovské soutěže.

V současné době má oddíl 70 členů. Plavci jsou rozděleni do čtyř družstev podle výkonnosti:

  • oddíl A – závodní plavání (starší žáci a dorostenci) - trénují 4×- 5×- týdně

  • oddíl B – závodní plavání (mladší žáci)- trénují 3× týdně

  • oddíl C1 a C2 – přípravka - trénují, každá skupina 2× týdně

  • oddíl D – rekreační plavání - trénují 1× týdně

Pro všechny oddíly se koná letní a zimní soustředění.

 

 

Delfín Jičín 2011

Opustila nás

lucka-2.png